CALIMANESTI CACIULATA - Bogatii naturale curative 20/01/2020
Statiunea Calimanesti-Caciulata este situata la poalele Carpatilor Merdionali pe malul raului Olt, la 18 km nord de Rm. Valcea si la 80 km sud de Sibiu; soseaua E81/DN7. 
    Amplasarea statiunii creeaza mediul propice pentru relaxare si vindecare. Aerul curat si izvoarele cu apa termala au cucerit atat sufletele romanilor cat si pe cele ale strainilor. 
    Pentru ce este recomandata statiunea Calimanesti Caciulata? 
 Este recunoscuta pentru tratarea mai multor afectiuni, precum:
 - afectiuni digestive (gastrita cronica cu hipoaciditate, constipatie cronica, colita cronica),
 - afectiuni hepatobiliare (dischinezie biliara, colicistita cronica care prezinta sau nu calculi, hepatita cronica, pancreatita cronica, starii postoperatorii in bolile ficatului), 
- afectiuni ale sistemului renal si urinar (litiasa la rinichi, pielonefrita cronica hermal = 41°C, and hyperthermalaparatului digestivin, infectii urinare)
- tulburari metabolice si nutritionale (diabet melitus, stari hiperuremice, obezitate) 
- afectiuni ale sistemului respiratori (bronsita, traheobronsita cronica), 
- afectiuni ale sistemului nervos periferic (pareza, sechele ale poliomielitei), 
- stari reumatismale (spondiloza, artroza, poliartroza, tendinita), 
- stari posttraumatismale (dupa entorse, luxatii si fracturi), 
- boli ginecologice (sindrom ovarian cauzat de menopauza), 
- boli O.R.L. (rinosinuzita cronica, laringita cronica alergica etc.), 
- boli dermatologice, cardiovasculare si de alta natura. 

 Ce puteti face in statiunea Calimanesti Caciulata? 
     Este o statiune linistita, care pe langa tratamentele balneare va ofera posibilitatea de a va reconecta cu natura; susurul Oltului si fosnetul padurilor ce imbratiseaza statiunea sunt adevarate generatoare de energie. 
     Energia pozitiva este sustinuta de prezenta lacaselor de cult, iar unul dintre ele se afla chiar in inima statiunii;
 Manastirea Cozia. Este ctitoria domnului Mircea cel Bătrân, ce a constituit de-a lungul timpului un puternic focar de cultură românească. Prin hrisoavele domnești din 28 martie 1415, 18 martie 1419, 16 iunie 1436 și 17 aprilie 1448 se atesta că aici funcționa o școală mănăstirească.
    De asemenea, mai puteti vizita: 
Manastirea Ostrov. Este o manastire de calugarite, cu hramul “Nasterea Maicii Domnului” si se afla amplasata pe o insula a lacului de acumulare al hidrocentralei Calimanesti de pe raul Olt, la 4,2 km de Manastirea Cozia.
Manastirea Turnu. Se află așezată pe malul stâng al Oltului la circa 2 km amonte a ctitoriei lui Mircea cel Bătrân, Mănăstirea Cozia, pe teritoriul orașului stațiune Călimănești. Denumirea îi este dată de la un turn aflat pe stânca numită "Piscul lui Teofil", turn construit de legiunile romane din Castrul Arutela în secolul al II-lea. 
Copiii si adultii care iubesc inotul, in cadrul Complexului Balnear Cozia se pot intrece in bazinele Aqua Parcului, care dispune de:
11 Bazine interioare si exterioare;
 Incinta incalzita;
 8 Tobogane exterioare si 2 interioare;
1400 de sezlonguri;
 Restaurant cu autoservire;
Facilitati: Piscine interioare si exterioare dotate cu tobogane, instalaţii moderne de hidroterapie, jeturi de apă, jacuzzi, sauna.
De asemenea, Cozia Aqua Park comunica cu Piscinele Oltul prin intermediul drumului de acces, situat de-a lungul falezei raului Olt.

    Vara statiunea se transforma intr-o adevarata poveste. 
    Peste strada de aceste hoteluri sunt animatele terase, printre care Terasa Dada, care se transforma in adevarate scene de dans si voie buna, iar mancarea este foarte buna. Nelipsite sunt si micutele magazine de suveniruri, adevarate tentatii atat pentru turistii straini cat si pentru copii. 
    Se organizeaza plimbari cu vaporasul pe raul Olt, oferind tuturor turistilor posibilitatea sa surpinda natura din unghiuri interesante. 
    Tot pe timpul verii ne putem mandri cu Tabăra Națională de Teatru „Florin Zamfirescu” , organizată sub coordonarea Prof. Univ. Emerit, Dr. Florin Zamfirescu și a Lect. Univ., Dr. Ștefana Samfira, reunește masteranzi și studenți ai Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică – I.L. Caragiale București și cuprinde activități dedicate publicului, invitându-l să participe la atelierele de dezvoltare personală, atelierele de dans, concursurile de dans, karaoke, recitare etc. De asemenea, studenții la teatru și actorii masteranzi vor prezenta pe scena Teatrului de Vară din Parcul Central Călimănești, spectacole de recitare și de teatru.

Unde va puteti caza pentru a beneficia de tratamente si relaxare?
    Ei bine, statiunea Calimanesti Caciulata este pregatita sa isi gazduiasca turistii atat in unitati holetliere cat si in pensiuni sau vile. 
    Din categoria hotelurilor fac parte: Hotelul Central 3*, Hotelul Orizont Cozia 3*, Hotelul Traian 3*, Complexul Balnear Cozia care este alcatuit din trei unitati de cazare: Hotelul Caciulata, Hotelul Oltul si Hotelul Cozia, Complexul Turistic Casa Romaneasca etc.
    Din categoria vilelor/pensiunilor fac parte: Vila Liliacul, Vila Trandafirul, Pensiunea Bucura etc.

    Statiunea balneara Calimanesti Caciulata este pentru toate varstele, adaptata la preferintele turistilor si pregatita intotdeauna sa imbratiseze si sa ii vindece pe cei care o aleg.